CHICKEN SHUFFLE - schuifpuzzel

 

ACHTERGRONDINFORMATIE OVER HET ONTWERP VAN CHICKEN SHUFFLE


Het concept van Chicken Shuffle is een kruising tussen de puzzels SmartPhone en Camouflage van Smart Games. De bedoeling is dat de 5 kippen die op de transparante puzzelstukken staan op de juiste plaats geschoven worden. Door andere kaarten onder deze puzzelstukken te leggen, krijg je telkens andere opdrachten.


BEDEK ALLE EIEREN

De STARTER-opdrachten zijn makkelijk, je hebt 5 eieren die door de 5 kippen moeten bedekt worden. Je kan dus beredeneren waar je puzzelstukken naartoe moeten verschoven worden. Maar daarna wordt het moeilijker. Bij de andere levels, zijn er minder dan 5 eieren maar staan er op sommige plaatsen boerderijdieren afgebeeld. Je eieren moeten nog steeds bedekt worden door kippen, maar de kippen die niet op een ei broeden, mogen niet bovenop een ander dier geplaatst worden. Je weet dus niet altijd waar een kip wel zal zitten, maar wel waar niet.


De tekeningen zijn vooral door Hans gemaakt, maar sommige ook door Marit en mij. Het concept van Chicken Shuffle is complexer dan SmartPhone, maar omdat je altijd direct kan controleren of je kippen op de juiste plaats zitten, is het eenvoudiger om te spelen. De tekeningen maken het ook minder abstract. Aangezien het makkelijk is om de tekeningen aan te passen, kan het zijn dat er in de toekomst nog andere versies komen met andere thema’s.


In 2011 komt er ook nog een gemakkelijkere versie met Dora op de markt: “Dora houdt van haar vriendjes”. Hierbij is het de bedoeling dat je rond alle figuren een hartje plaatst, behalve rond de vos.

Nederlands/

>

<

OVERZICHT VAN ALLE SMARTGAMES

die ik ontworpen heb

Raf Peeters, januari 2010